Recensies

Ik was op zoek naar een paludarium op maat met bijhorende onderkast. Op mijn zoektocht kwam ik al snel uit bij Dutch Rana. Er stonden zeer mooie voorbeelden op hun website. Na een bezoekje aan hun winkel was ik volledig verkocht.

Mijn paludarium meet 100 x 60 x 115 cm. Het resultaat overtrof zelfs nog mijn verwachtingen.Ik gaf Ruud volledig “carte blanche” in het ontwerp en het is echt prachtig geworden. Een echte eyecatcher. Ook de technieken zijn tot in de perfectie uitgevoerd. Als u op zoek bent naar een prachtig ingericht en technisch perfect uitgevoerd paludarium is er volgens mij maar één adres en dat is Dutch Rana.

Nogmaals dank,

Johan Demeulenaere

Mijn groepje D.Leucomelas was dringend aan een nieuw verblijf toe, en na het lezen van het artikel in DN magazine over de inrichting van Gaia Zoo door Dutch Rana was de stap rap gezet.

Ik vertrok vanuit een leeg terrarium voor dendrobaten van 100 breed, 80 hoog en 50 diep.

Dit met open zijkanten, zodat je in onze living zowel vanuit de luie zetel als de keuken een mooie inkijk hebt.

Een beetje een uit de kluiten gewassen starter terrarium zoals je die ook op de website van Dutch Rana terugvindt.

Dan volgde een prachtig beplant reliëf, dat mijn verwachtingen ruim overtrof.

Ook de afwerking van het terrarium zelf, glaswerk en lichtkap, techniek… vakwerk van begin tot eind.

Ik durf gerust stellen dat je tot ver buiten de landsgrenzen geen betere bouwer zal vinden!

Nog eens bedankt aan heel het team van Dutch Rana voor het prachtige terrarium!

Jullie zien mij zeker nog terug

Wim Albrechts

Mijn Paludarium meet 115x50x120 met ombouw. Op maat gemaakt naar mijn wensen. Alle techniek heeft DutchRana verzorgt alleen de inrichting heb ik zelf gedaan. Ik ben heel blij met het resultaat. Het Paludarium is mooi afgewerkt en past perfect in de woonkamer. De dienstverlening was uitstekend en het geduld van Ruud ook die steeds opnieuw mijn vragen beantwoordde en wijzigingen in het ontwerp doorvoerde.

Gewoonweg klasse!

I. Helder, Amsterdam

terrarium

Aan Ruud en teamgenoten,

”Voorwaar bedankt voor de realisatie van mijn prachtig paludarium “
Het is een creatie geworden van een idyllische bodempartij in een wonderlijke wereld , die je als beginneling , zelfs na maanden voorbereiding , op dit niveau niet kunt realiseren.

Voor mij althans is het een kunst , een gave en een kennis die mijn verwachtingen meer dan overtreffen. Je kreeg “ carte blanche “ en alles is feilloos verlopen van bouw tot plaatsing en instellingen van de parameters . De gedrevenheid van je medewerkers spreken voor zich. Op mijn vraag nog enkele plantennamen op papier te plaatsen kwamen maar liefst 32 Latijnse namen uit de pen van Johannes gekropen. Kijk, dit is kennis en ervaring , dit schept vertrouwen !!

Nogmaals dank,

Frank de Lange

Belgie

Ik heb eind vorig jaar een paludarium besteld bij Dutch Rana. Ik had geen enkele ervaring met terraria, maar had wel een goed idee van hoe ik het wilde hebben. Met een grote waterpartij, een watervalletje, en veel orchideeën. Dutch Rana heeft me uitstekend voorgelicht en samen zijn we tot een prachtig resultaat gekomen. Het was nog even lastig om de grote bak bij ons thuis naar binnen op de tweede verdieping te krijgen, maar ook dat is prima gegaan. De service na levering is top, veel vragen waar je direct telefonisch of per mail antwoord op krijgt. Goed adviezen krijg je ook mee. Inmiddels zitten de eerste kikkers in de bak, en maandag komen de Killie visjes.

Ik ben zeer tevreden!

Bert Vogel

Omdat de inrichting van mijn oude paludarium na 8 jaar erg slecht werd, wilde ik weer eens wat anders en heb contact opgenomen met Dutch Rana.

Ik ben gastvrij ontvangen door Ruud en samen hebben wij de wensen doorgenomen voor een nieuw paludarium van 130 cm breed, 65 cm diep en 100 cm hoog.

Daar kwam nog best wat bij kijken, want naast de technische zaken zoals verlichting, ventilatoren en beregening is de inrichting toch wel heel persoonlijk. Je hebt het allemaal wel in je hoofd, maar je gaat jezelf toch steeds meer afvragen hoe het paludarium er nu werkelijk uit gaat zien?

Ruud laat mooie voorbeelden zien in de verschillende ingerichte showbakken en neemt alle punten zorgvuldig door:

Wil je het water laten uitstromen in een waterval of in poeltjes die in elkaar overlopen?

Moet het een rechte of een natuurlijke oever worden?

Wortels die met een soort mangrove effect overlopen in het watergedeelte?

Wat voor planten spreken je aan (of welke niet)? Enz. enz.

Het resultaat heeft uiteindelijk mijn verwachting overtroffen. Ik vind het paludarium nog mooier geworden dan ik had verwacht!

Hilversum,

Roel Reenen

Na eerst twee miskopen gedaan te hebben (voederdieren ontsnapte ruiten waren doorlopend beslagen.), zijn we opzoek gegaan naar iemand die er echt verstand van heeft.

We hebben er een dag voor uitgetrokken en zijn verschillende zaken afgegaan.

Dutchrana stak er met kop en schouders boven uit, hier hebben we dan ook ons terrarium besteld en binnen 3 weken stond hij bij ons in de huiskamer.

Hij werd netjes op zijn plaats gezet en alles werd aangesloten en ingesteld met een prima uitleg.

Voor ons niets anders meer als Dutchrana, waar we onder tussen ook al en paar kleinere bakjes en een Larvensysteem gekocht hebben.

De eerste dikkopjes zitten er in en het werk makkelijk om het schoon te houden en te voeren.

We worden altijd prima geholpen en een praatje en goede raad is altijd tijd voor.

Fam. Meeüse

Poppel (België)

meuse poppel

Dankzij internet terecht gekomen bij Dutch Rana omdat ik een stelling wilde laten bouwen voor mijn reptielen. Binnen 3 weken stond de stelling al kant en klaar bij me thuis! Na enkele maanden besloot ik om één bak te laten ombouwen voor pijlgifkikkers, uiteraard voor Ruud Schouten geen probleem om die klus te klaren.

In de bekende Rana stijl werd het paludarium afgeleverd. Schitterend! Inmiddels nog een stelling erbij, nog meer genieten! Voor mij alleen nog maar Rana paludariums.

Cindy

In eerste instantie was ik op zoek naar een orchideeën vitrine. Door te zoeken op internet, kwam ik terecht bij Dutch Rana in Heerlen. De terrariums die ik daar zag, was precies wat ik bedoelde, maar op dat moment had ik nog geen idee van het houden van gifkikkertjes.

Na het zien hoe ik alles compleet en op maat geleverd kon krijgen, met uitleg hoe alles werkt, heb ik voor oktober 2015 een terrarium besteld. Inclusief 4 leucomelas. En 2 hagedisjes. Na een tijdje heb ik er ook nog 4 Tricolor kikkertjes bij gedaan. Ik geniet er ieder dag van!
Alles doet het prima! De kikkertjes en de beplanting!

Iets wat ik absoluut niet verwacht had is dat ik inmiddels ook jonge tricolor kikkertjes heb en 2 eitjes van de hagedis! Geweldig!

Groetjes, Ria

Ik ken Ruud en Dutch Rana inmiddels meer dan 20 jaar. Ruud is een van de meest ervaren mensen in de kikkerhobby, die mij altijd erg geholpen heeft met zijn advies. Doordat Ruud vele reizen naar kikkergebieden gemaakt heeft begrijpt hij het natuurlijke gedrag van de kikkers en de behoeften die zij hebben. Dit weet hij uitstekend te vertalen in de techniek die nodig is voor een goed kikkerterrarium, voeding, beplanting, etc. Ruud staat aan de basis van veel van de kennis over gifkikkers en de bij behorende terrariumtechniek die wij nu als normaal beschouwen.

Waar het leuk is om zelf een bak te bouwen, staan de bakken van Ruud garant voor succes. De showbak in mijn kantoor draait inmiddels een aantal jaren en staat er nog steeds fantastisch bij met minimaal onderhoud.

Snelheid van levering en service zijn uitstekend en ik kan daarom beginner en expert aanraden eens in Heerlen te gaan kijken of online producten te kopen bij Dutch Rana.

Onze eerste kennismaking met “de schitterende wereld van pijlgifkikkers” was bij Dutch Rana in Heerlen. Na een rondleiding te hebben gekregen van eigenaar Ruud Schouten, met heel veel informatie, over het houden en verzorgen onder de juiste omstandigheden van pijlgifkikkers, besloten we niet veel later een van de vele zeer mooie showpaludariums aan te schaffen.

Nu enkele jaren later is onze liefde voor pijlgifkikkers alleen maar toegenomen, mede dankzij de geweldige service van team Dutch Rana waar geen vraag onbeantwoord blijft, er altijd voedseldieren en ALLE nodige toebehoren gewoon op voorraad zijn. Kwaliteit en service is Dutch Rana!

Familie Kroeg, Maastricht

For years we’ve wanted a terrarium at home. Due to a lack of time, mainly because I wanted to do it all myself, it just never happened. Finally I caved in and decided to ask the pros to make one for me. In The Netherlands, one of the first companies that comes to mind is Dutch-Rana. So I took a 2.5 hour drive across the country to their shop and had a lovely discussion about our wishes. We immediately had a good feeling about it, especially when you see their show terrariums in their store. We agreed that they were going to make the terrarium, and I was going to have a custom cabinet made by the same company that made the rest of our living room furniture. For a few months after this first meeting I was in the US and Ruud and I kept in contact through email about details regarding the design. He always patiently answered my questions and accomodated my wishes.

One of my main wishes was that I was going to do all electrical work inside the cabinet myself. I am an IT guy and I wanted to be able to control everything using a tablet. This is not really necessary, Dutch-Rana delivers everything running perfectly on timers, but it’s just a hobby of mine and they were totally ok with it. I also wanted some sensors to take temperature measurements. Everything was then built by my brother and myself using industrial DIN-rail components to minimize the footprint inside the cabinet and create a very clean and compact look. But I know that computer controllers can and do break down, so the system was designed to have a redundant fall back to timers. A flip of the switch changes control between industrial timers and the Raspberry PI computer I use.

I’m extremely pleased with the end result. The habitat design with all the orchids, bromeliads and ferns by Dutch-Rana turned out amazing, exactly as we hoped it would be. The cabinet matches the system perfectly. And to top it off, the electrical system we designed works as planned. Now to pick out some Panamanian frogs to live in their new home.

C.Bosman
Amsterdam

Dear Ruud,

I’d like to thank you for the amazing terrarium.

Since years I’ve been following your work, and always admired it.

You promise a snapshot from the rainforest and thats exactly what you deliver: mind-blowing.

Fantastic how you always give passionate and professional advice, useful and custom. What I appreciated more then a bit; it wasn’t an easy terrarium. Everyone makes a mistake now and then. But you admitted it on the spot. No discussion, a word was a word, while I had no proof of our conversation. Without hesitation you made a new terrarium for a 6 cm difference and delivered in the shortest possible time.

Thanks a lot for that!

The finishing is to say the least, top quality. The little stream meanders perfectly, the planting is beautifull and the lights radiant. Ideal, perfect and easeful for my office.

Thanks a million,

Tom Baele, Belgium

Wie een bekende reptielenbeurs bezoekt kan er niet omheen… De prachtig ingerichte vivaria van Dutch Rana zijn keer op keer dé parels van het evenement.

Ook wij bij het H.E.R.P. en ReptiSchool doen al enkele jaren beroep op het kwalitatief maatwerk van Dutch Rana.

Wat ons met meeste aanspreekt is de uitermate snelle leveringstermijn, iets wat ons als organisatie goed uitkomt! Indien er aanpassingen noodzakelijk zijn aan onze terraria worden deze steeds met de grootste zorg aangebracht. Ook wordt er steeds op een vakkundige manier mee nagedacht over de realisatie van grotere projecten, waardoor wij weer op onze beide oren kunnen slapen! Dutch Rana is voor ons een trouwe partner en een absolute aanrader.

Sincerely,
Hoogachtend,

Bryan Minne

Chief Operating Officer
H.E.R.P. – Herpetological Education & Research Project
www.herp.be

ReptiSchool VZW
www.reptischool.be

Het bedrijf heb ik leren kennen toen ik nog bestuurfuncties bekleedde bij Dendrobatidae Nederland. Destijds organiseerde ik de Nederlandse kikkerdagen en daarbij was Dutch Rana altijd bij aanwezig. Wat mij opviel is de kwaliteit van de spullen altijd bij Dutch Rana voorop stond, niet alleen voor de spullen die verkocht werden, maar met name ook de gezondheid toestand van de verkochte dieren. Daarbij probeert Duch Rana innovatief te zijn met nieuwe producten.

Ondanks dat het een relatief verre reis is naar Heerlen voor mij uit Amsterdam, kom ik graag daar in de zaak, niet alleen om spullen en of dieren te kopen, maar ook om dat er tijd genomen wordt om over de hobby in het bijzonder te kunnen praten. Ruud kan goed adviezen geven over de verzorging en ondanks dat ik al jaren meeloop, kan ik altijd nog van hem leren.

Wat mij in het bijzonder opval van de geïmporteerde dieren welke daar aanwezig zijn en ik ook gekocht heb, dat het in de winkel gezonde dieren zijn. En met name ook dat zij thuis niet ziek worden. Dit is altijd een groot risico met geïmporteerde dieren. De manier van importeren die Ruud aanhoudt qua dierenwelzijn en opvang is voor mij een reden om liever deze te kopen, dan elders waar dit niet het geval is. Het bedrijf is nog echt een bedrijf waar de hobby op de voorgrond staat met verstand van zaken.

Mathieu Woldhuis

Amsterdam, Nederland

Schon seit Kindertagen wollte ich meine Reptilien in einer zum Wohnraum passenden Terrarienwand halten. Dies habe ich nun von Rana Terrarienbau verwirklichen lassen.
Fasziniert haben mich bei Rana von Anfang an der aufwändige Landschaftsbau sowie die detailreichen Pflanzarbeiten der Inneneinrichtung der Terrarien. Hierdurch erweckt sich fast der Eindruck, als wäre das ganze Ökosystem des Terrariums eins zu eins aus der Natur entnommen worden. Die naturnahe Einrichtung der Terrarien und die zum Wohnraum passende Außenfassade der Wand machen die Anlage für mich schlicht zu einem Meisterwerk.
Der immer freundliche und fachkundige Service sind bei der anfänglichen Beratung und der späteren Planung der Terrarienwand sehr positiv aufgefallen. Auf Detailfragen und Kundenwünsche wurde großer Wert gelegt und spezielle Anforderungen bzw. Vorstellungen eingearbeitet und zurvollsten Zufriedenheit umgesetzt. Auch die Lieferung und der Aufbau der Anlage wurde einwandfrei abgewickelt. Selbst nach Abschluss des Auftrages stand das Team für Rückfragen gerne zur Verfügung und zeigten somit ebenfalls großes Interesse.
Mit großer Begeisterung kann ich Rana Terrarienbau an jeden weiterempfehlen und bedanke mich bei dem ganzen Team nochmals für die großartige Anlage. Bei künftigen Projekten werde ich mich sicher wieder an Rana Terrarienbau wenden.

Grüße aus Niederbayern,
Philipp

Der sehr gute Eindruck den Dutch Rana gemacht hat bei meinem erstmaligen Besuch am Tag der Offenen Tür am Pfingstmontag hat mich dazu bewogen, die neuen Terrarien bei Ruud zu bestellen. Ich bin äusserst zufrieden mit den auf Mass gebauten Terrarien und dem Zubehör. Ruud hat nachgefragt und Empfehlungen gemacht und so meine Pläne verbessert. An den Lampen und Pumpen hat er sogar die passenden Stecker montiert. Der ganze Auftrag wurde zudem sehr schnell erledigt. Ich freue mich schon jetzt auf die nächste Bestellung bei Dutch Rana.

Viele Grüsse
Gabriel Schmied
Schweiz

Habe mich nach langen hin und her verleiten lassen nach Dutch Rana persönlich zu fahren um zu erfahren in wie weit die positive Mundpropaganda über die gebauten Terrarien der Einrichtung und des Services mir selbst ein Bild zu machen.

Fazit:
Ich bin begeistert,tolle individuelle je nach Bedürfnissen eingerichtete Terrarien jedes Becken ein Unikat für sich.
Sehr toll verarbeitet und sehr geschmackvoll eingerichtet,der freundliche Kundenservice mit großer Hilfestellung der einzusetzenden Tiere wird hier auf jeden Kundenwunsch eingegangen und beraten in wie weit was für die einziehenden Tiere das artgerechteste wäre.
Hier wird der Kd. noch als König behandelt und nicht wie oftmals nur als potenzieller Käufer gesehen wo man Kapital schlagen kann.
Hatte mir zuerst ein kleines gekauft zwecks Test…Sehr zufrieden gewesen.

Es folgte dann Nr. 2 und 3 und nun bin ich dabei ein weiteres von Dutch Rana zu kaufen und weiß jetzt schon das auch dieses wieder ein Highlight für mich sein wird.
Daher ein gut gemeinter Rat die auch mit dem Gedanken sich Ein oder 2 oder…… zu kaufen,fahrt hin und schaut euch die Faszination selber an.
In diesen paar Zeilen kann ich nicht all das verpacken was mir an Dutch Rana so gut gefällt,habe jedoch habe ich bei weiten andere viel schlechtere Terrarien Vekäufer kennengelernt.

Hier trennt sich sich der Spreu vom Weizen,der Unterschied ist von Qualität zu Quantität selbst von einen Laien sofort zu erkennen.
Zubehör,Tiere usw. sind in Massen im Geschäft für jeden etwas vorhanden,schaut einfach selber mal vorbei.
Jetzt ist aber Schluss mit dem schreiben…….
Ich bin in höchsten Maße zufrieden,daher habe ich meine Meinung hier in kurzen Sätzen schriftlich untermauert.

5+++++
Roger/Deutschland

Was Dutch Rana betrifft bin ich bekennender Wiederholungstäter seid ich das erste Mal in seinem Geschäft in Heerlen war! Leute, spart Euch das Geld für den Zoobesuch, wo auch immer, und besucht Ruud. Sein Geschäft ist selbst eine weite Anreise wert. Sensationell gestaltete Terrarien, eine beeindruckende Auswahl an Pflanzen im Wintergarten und natürlich der Froschkeller! Ich selbst fahre immer wieder gerne die 600km um Pflanzen oder Frösche persönlich abzuholen. Und natürlich bestelle ich regelmäßig im Onlineshop was ich für meine Terrarien benötige (nicht nur für die Frösche). Da ich meine Becken selbst gestalte ist Dutch Rana für mich die erste Wahl bei der Online-Bestellung, von technischem Zubehör über Dekomaterial bis zu den Pflanzen. Lieferung und Service immer Top. Ruud und dem Team wünsche ich weiterhin viel Erfolg und Spass.

Stefan Haenel, Deutschland.

Mein Paludarium, welches ich mir zur Erscheinung meines Buches “Faszinierende Pfeilgiftfrösche ” gegönnt habe, steht immer noch in voller Pracht da. Selbst meine wirklich hohen Ansprüche und Erwartungen wurden bei weitem übertroffen.Ein absolutes Meisterwerk in Funktionalität und Qualität. Auch der äußerst fachkundige Service ist einmalig. Hier ist der Kunde König! Es wurde sich wirklich viel Zeit genommen um auf meine speziellen Vorstellungen einzugehen und diese umzusetzen.Wird unter Garantie nicht mein letztes Terrarium von Rana sein. Ganz großes Lob an das gesamte Team.

Sven Salterberg,
Deutschland

Ich bin durch die Empfehlung eines guten Züchters, der sich seit fast 30 Jahren mit Dendrobaten beschäftigt, auf Euch aufmerksam geworden. Mein erstes Projekt mit Euch, ein Zuchtregal für meinen kleinen Froschkeller.
Bestellung, Abwicklung und in meinem Fall die Abholung waren Perfekt. Neben einem sehr freundlichem Empfang, durfte ich ein wenig in Eurer Werkstatt schnubbern und das bestens bestückte Gewächshaus besichtigen.
Eure Ausstellung macht Lust auf mehr, was in meinem Fall auch wirklich eingetreten ist.

Zum Regal selbst, besser geht es eigentlich nicht. Saubere Arbeit, alles gut durchdacht!! Man sieht, dass Ihr das schon lange macht und wisst was Ihr da tut.

Meine Highlights:

– Eloxiertes Aluminium, Verbinder mit Stahlkern
– Äußerst stabile und Wasserfeste Einlegeböden
– Glaskante an der Vorderseite der schrägen Böden, mit Spalt für Wasserablauf
– Gut funktionierendes Ablaufsystem
– Scheiben mit Drososchutz, lassen sich sehr gut schieben und was für mich wichtig ist, auch sehr einfach entnehmen
– Der Zusammenbau war sehr einfach und schnell erledigt

Alles in allem eine sehr gelungene und hochwertige Anlage!!

Danke an das Dutch Rana Team!!

Uwe Zeitler, Deutschland.

Habe dieses Terrarium 80x50x80 cm bei Rana gekauft, bin voll zufrieden! Super Verarbeitung, sehr gute Beratung am Telefon und sehr schnelle Beantwortung der Emails. Bepflanzungdetails einfach der Hammer !!! Würde jederzeit wieder ein Terrarium bei Rana kaufen!

Grüße aus Bayern,
Christian