Gepost op

Elastopur, Zelf Doen

Elastopur is een 2 componenten kleefmiddel. Ideaal voor het bekleden van tempex, purschuim en andere ondergronden. Elastopur is vrij van oplosmiddelen en heeft zeer goede hechteigenschappen en is na uitharding volledig ongevaarlijk.

Verwerking van Elastopur.

 

 

 

 

 

 

 

Elastopur is een 2 componenten kleefmiddel. Ideaal voor het bekleden van tempex, purschuim en andere ondergronden. 1 Bus van 1,5 kg is geschikt voor ± 0,75 m2. Elastopur is vrij van oplosmiddelen en heeft zeer goede hechteigenschappen (niet direkt op glas of silicone kit aanbrengen) en is na uitharding volledig ongevaarlijk. Let bij het verwerken op de waarschuwingen die vermeld staan op de bus.

 

 

 

 

 

 

 

Elastopur bestaat uit 2 delen; 1 deel hars en 1 deel harder (deze zit in de deksel) met een mengverhouding 6½:1 (deze verhouding is in de pot aanwezig). Gebruik bij het verwerken van elastopur altijd handschoenen! Om de harder bij de hars te voegen, doorboort u diverse malen de deksel t.p.v. de zwarte kunststof cirkel met een priem of schroevendraaier. Daarna kunt u deksel los maken en de harder bij de hars laten lopen. Als alle harder uit de deksel is gelopen de 2 komponenten goed mengen tot er een egaal gekleurde pasta ontstaat. Omdat elastopur creme kleurig is, is het verstandig er bruine kleurstof aan toe te voegen (deze is ook bij rana verkrijgbaar). Na toevoeging van de kleurstof nogmaals zeer goed mengen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Elastopur is nu klaar voor gebruik (verwerkings tijd ± 45 min. tot 1 uur). U neemt de wegwerp kwast en brengt de Elastopur aan op de ondergrond. Breng de Elastopur niet te dun aan zodat er genoeg materiaal is om hierin het varenwortelstrooisel / turfstrooisel of ander materiaal aan te brengen. Het is verstandig om de hoeveelheid Elastopur uit 1 blik in 2 a 3 fase aan te brengen en tussen door al het te verwerken materiaal aan te brengen, zodat het geheel niet te snel uithard. Breng na het aanbrengen van de Elastopur nu met de hand (gebruik HANDSCHOENEN !!!!) het varenwortelstrooisel of turfstrooisel aan, door dit er met de hand echt in te duwen. Werk hierbij van onder naar boven. Nadat men op deze wijze de hele ondergrond heeft bekleed laat het geheel 24 uur drogen, daarna kan men met een handveger of stofzuiger het overtollige materiaal verwijderen. De Elastopur is nu zover uitgehard dat men er al water over kan laten lopen. Na 7 dagen is het materiaal volledig uitgehard en totaal ongevaarlijk en kan men de dieren in het terrarium zetten (de planten kan men al na 1 of 2 dagen plaatsen). Mocht men de zijwanden / achterwand van het terrarium met deze methode willen bekleden is het verstandig eerst een dunne plaat tempex (1 cm) aan te brengen en daarover de Elastopur. Elastopur hecht namelijk niet goed indien het rechtstreeks op glas wordt aangebracht en zal loslaten als het nat wordt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elastopur blijft licht flexibel na het uitharden, zodat het niet zal gaan scheuren zoals men vaak ziet bij andere materialen. Met Elastopur bent u verzekerd van een mooi stevige ondergrond waar u vele jaren plezier van zult beleven.

U kunt met behulp van Elastopur vele vormen bekleden. Hieronder staat een voorbeeld van een boom en terrarium die we recentelijk gemaakt hebben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mocht u hierover nog vragen hebben over Elastopur kunt u altijd contact met ons opnemen.

Geef een reactie